sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Blogin 200. postaus

Kuva Pixabay
Tämä on blogini 200. postaus. Aloitin blogin pitämisen joskus loppusyksystä 2010, vaikka oikeasti ryhdyin sitä säännöllisesti kirjoittamaan vasta seuraavana kesänä. Kesällä 2011 tein opintoihini liittyvää kirjatenttiä, johon kuului melkoisesti luettavaa. Koska pääaineeni oli kirjallisuus, luettava oli klassikoita, tällä kertaa länsimaisen kirjallisuuden puolelta. Minusta blogin pitäminen oli kohtalaisen jännittävää, joten kirjoitin blogiani nimettömänä. Oikean nimeni lisäsin blogiini joskus myöhemmin ja koin sen helpottavan asioita.

Kirjakko ruispellossa on selvästi lukublogi. Pyrin kertomaan jotain olennaista lukukokemuksestani. En halua tehdä juonipaljastuksia. En myöskään halua haukkua kenenkään kirjaa lyttyyn. Jokaisesta kirjasta löytyy jotain hyvää. Jos en löydä kirjasta mitään hyvää, en kirjoita siitä lainkaan.

Pidän lukemista hyvin monitahoisena toimintana. Joskus kaipaan jännitystä, joskus helppoa menoa. Harvoin nautin väkivallasta kirjassa, mutta toisaalta hyvin harvoin haluan kirjalta myöskään kepeää tunnelmointia ja eteeristä herkistelyä. Paljon hyviä kirjoja menee ohitseni, koska tartun niihin väärällä hetkellä. Onneksi luen joka päivä ja aika usein huomaan lukevani jotain erityisen hyvää kirjaa.

Pienen paikkakunnan lukijan lempipaikat on nopeasti kerrottu. Siilinjärvellä on yksi kirjakauppa ja kirjasto, jolla on kaksi toimipistettä ja kirjastoauto. Siilinjärven Infosta olen kirjoittanut syyskuussa 2013 ja kirjastosta minun on pitänyt kirjoittaa monet kerrat. Siilinjärven Infossa on loistava ja henkilökohtainen palvelu. Sinne on aina mukava mennä! Suosittelen Infoa lämpimästi kaikille Siilinjärvelle saapuville vierailijoille.

Siilinjärven pääkirjasto on minun rakas lähikirjastoni. Sieltä olen hakenut luettavaa perheelleni ja itselleni nyt 14 vuotta. Erityisen läheiseksi, aivan yhteistyökumppaniksi, kirjasto tuli minulle aloitettuani siellä lukupiirin vetämisen muutama vuosi sitten. Arvostan lukemista todella, joten kirjasto on minun aarreaittani. Vaikka kotonani on kuinkan paljon kirjoja, kirjasto on silti tärkeä tukikohta minulle lukijana. Kotiin olen koonnut itselleni tärkeimpiä kirjoja, mutta loput luettavat kirjat löydän kirjastosta.

Jo pelkästään matka, jonka kuljen kotoa kirjastolle, on minulle mukava. Joudun kipuamaan ylämäkeen päästäkseni kirjastolle ja takaisin päin laskeutuminen on huomattavasti helpompaa. Mennen tullen ihastelen oravia, jotka juoksentelevat männyissä ja kuusissa. Kirjasto on lyhyen kävelymatkan päässä kotoani ja olen kulkenut sen matkan lukemattomia kertoja yksin ja perheenjäsenteni kanssa kantaen hervotonta kirjakassia.

Minulle kirjasto on yksi tärkeimmistä kunnan palveluista. Kirjasto on tasa-arvoinen kävijöilleen. Kaikki saavat käyttää kirjastoa ja sen käyttö on maksutonta. Mielestäni kirjastosta saa hyvää palvelua. Siilinjärven kirjastosta olen saanut asiakkaana erityisen hyvää palvelua. Muistan erään kerran, kun kävin poikani kanssa etsimässä kirjastosta junakirjoja. Tämä tapahtui vuosia sitten. Kyselimme tiettyjen junakirjojen perään palvelutiskiltä, saimme vinkkejä sopivista kirjoista ja olimme molemmat tyytyväisiä. Kannoimme kotiin kassillisen luettavaa. Seuraavana aamuna löysin postilaatikostani kirjelapun, jonka oli kirjoittanut kirjaston palvelutiskin työntekijä. Hän oli keksinyt vielä erään junakirjan, jonka ajatteli sopivan pojalleni erityisen hyvin ja toi tiedon tuosta kirjasta meille matkallaan kotiin työpäivän jälkeen. Olimme (noin suunnilleen) hänen reitillään. Minulle tuo kirjelappu oli erityisen hyvää palvelua, oikein huippua!

Kuva Pixabay
Aion jatkaa blogin kirjoittamista, vaikka välillä mietinkin homman mielekkyyttä. Olen vaihtelevan innokas kirjoittamaan blogiani ja huippuaktiivista minusta ei varmaan koskaan tulekaan. Kiitos kaikille teille, jotka blogiani luette! Koska itse en aina halua tai jaksa kommentoida kaikkia itseäni ilahduttaneita tai liikuttaneita tekstejä toisten blogeissa, uskon, että myös minunkin blogini saa joskun aikaan pieniä riemastumisia tai mielenliikahduksia lukijoissa, vaikka kommentteja ei tulisikaan.

Hyviä ja henkilökohtaisesti merkittäviä lukuhetkiä kaikille blogin lukijoille!

21 kommenttia:

 1. Onnittelut kahdestasadasta postauksesta!

  Olen täsämälleen samaa mieltä kanssasi kirjaston tärkeydestä. Kirjasto on yksi parhaista ja suosituimmista yhteiskunnan palveluista. Kirjastossa on aina asiakkaita - lainaamassa, lukemassa lehtiä, käyttämässä tietokonetta tai vain oleilemassa. Kirjastot pitää säilyttää kaikkien ulottuvilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Kirjasto taitaa olla kuntalaisten parissa hyvin pidetty palvelu.

   Poista
 2. Olipa mukava postaus. :) Ja onnittelut tasaluvusta. Heh, bloggaus on todellakin jännittävää puuhaa, joten itse en ole harkinnut oman nimen laittamista blogiini. Sinun lähikirjastosi kuulostaa ihanalta, ja palvelu tuntuu olevan huippuluokkaa. :) Bloggausintoa myös jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Stressitön vapaa-aika taitaa olla kaikkein paras lähtökohta hyvälle bloggaustunnelmalle.

   Poista
 3. Onnittelut kahdesta sadasta bloggauksesta, itsekin käytän ahkerasti kirjastoa :)

  VastaaPoista
 4. Onnea merkkipäivän johdosta!

  Bloggaamisinto vaihtelee minullakin. Kirjoitan jotain käytännössä kaikesta, mutta osa tekstistä on hutaistua. Joskus kirjaa lukiessa tunnistaa asioita, joista olisi hyvä kirjoittaa. Teemat ja motiivit pyörivät mielessä ja huipentuvat mielessä jonkinlaiseksi sinfoniaksi. Muistiinpanoja syntyy kansioittain. Sitten, kun kirja on luettu ja pitäisi kirjoittaa, sanoja pitää etsiä, ja kirjoitus kulkee vaivoin. Hyvä, että saa jotain sanottua. Usein tyydyn mainitsemaan jotain kansikuvasta.

  Ehkäpä on niin, että mitä parempi kirja, sitä vaikeampi on siitä kirjoittaa. Huonoista kirjoista on helppo olla kirjoittamatta mitään. Kohtalaisen hyvät taitavat olla bloggaamisen kannalta niitä parhaita. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Näin on, ihailu ja autuas mielentila voivat mykistää kokonaan.

   Poista
 5. Minä en ole kokenut Siilinjärven kirjaston palvelua tasapuolisena, joten olen alkanut käyttää Kuopion kirjastoja. Omat epätasapuolisuutensa sielläkin on.

  Viime aikoina olen ostellut kirjoja kierrätyskeskuksista ja joistakin halvalla poistokirjoja myyvistä myymälöistä. Siilissähän toimii siellä entisen Harjamäen mielisairaalan rakennuksessa Elävä kauppa, jossa on aika halavalla kirjaa myynnissä. Kuopiossa on myös saman ketjun myymälä. Sielläkin olen muutaman kerran käynyt. Toivonsäteellä on myös kirjoja alakerrassa huokeella ja yläkerrassa kunnon hinnoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Harmi, että kokemuksesi Siilinjärven kirjastosta ei ole hyvä. Tasapuolisuudella itse ajattelin maksuttomuutta ja ikärajattomuutta.

   Elävän kaupan ja Toivonsäteen kirjahyllyt ovat minulle tuttuja. Siellä on kyllä hinta kohdillaan! Pidän myös K-supermarket Herkkupadan eteisen kirjalaatikosta, jonne voi viedä ja josta voi hakea kirjoja. Olen vienyt sinne jokusen kassillisen kirjoja, mutta toisaalta olen sieltä hakenut ainakin saman verran luettavaa. Kuopion Toivonsäteessä en olekaan käynyt.

   Poista
  2. Tarkalleen ottaen kirjoitin Kuopion Elävästä kaupasta, Tasavallankadun varressa, suunnilleen. Minä taas käyn niin harvoin Herkkupadassa, että en ole ihmeemmin siellä kirjojakaan katsellut.

   Poista
  3. No niin kirjoitit, anteeksi! Käänsin sen päässäni ihan väärin.

   Poista
 6. Onnittelut virstanpylvään saavuttamisen johdosta! :) Minäkin olen vähän sellainen kausittain bloggaava (ja lukeva!), joten blogi on yhdellä tavalla kai vähän epätasaista luettavaa, mutta onneksi meitä on muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Epätasaisuus on viehättävää ja inhimillistä. Hyviä lukupäiviä sinulle!

   Poista
 7. Onnea 200. postauksesta! Bloggaustahti ja innokkuus vaihtelee minullakin ja välillä on hiljaisempaa. Silti lopettaminen ei ole ainakaan vielä käynyt mieless, sen verran antoisaa puuhaa tämä on. Kirjastot ovat kyllä mahtavia paikkoja. Toivotaan, että ne säilyvät sellaisina jatkossakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Kirjasto on ainakin minulle itsestäänselvyys, mutta ilmeisesti mikään ei enää sitä ole. Aion jatkaa kirjaston aktiviikäyttöä ja kannustaa muitakin käyttämään kirjastoa mahdollisimman paljon.

   Poista
 8. Minullakin on ollut ilo seurailla blogiasi :)! Tässä Sodankylän festarivkoloppuna (kotona teemaa katsoen) mietin, että onkohan Mari katsonut viime aikoina hyviä elokuvia?
  Hyvät kirjakaupat ja kirjastot ovat ilo elämässä. Yksi kesä kuljin lähes kaikki kirjastot läheltämme ja haalasimme erilaisia lastenkirjoja luettavaksi. Huvinsa kullakin!
  Tänäänpä taidan piipahtaa kirjakaupassa ihan vaan juhannuksen kunniaksi! Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Olen muutamaan kuukauteen katsonut harvinaisen monta tanskalaista elokuvaa, kiitos Netflixin. Olen alkanut himoita viskiä ja tupakkaa, vaikka en kumpaakaan käytä. Syytän tästä tanskalaista mielenlaatua, jota olen elokuvista imenyt. Mukavaa juhannusta sinullekin! (Me aiomme katsoa elokuvia pyhinä, todennäköisesti ainakin TSH ja kaikki sen ekstrat.)

   Poista
 9. Olipas mukavaa lukea ajatuksiasi bloggaamisesta ja kuntasi kirjapaikoista. Tuon palvelutiskin työntekijän teko kuulostaa todellakin aivan ihanalta!

  Terveisin, toinen (tällä hetkellä) kirjallisuutta pääaineena opiskeleva.

  VastaaPoista
 10. Onnittelut Mari!

  Kirjoitat kivasti bloggaamisesta ja kirjaston merkityksestä. Minun asioimisreitilleni kuuluu monesti kirjasto, posti (meillä R-kioskilla) ja ruokakauppa. Kirjasto on lähes yhtä tärkeä kuin ruokakauppa.

  Minä olen alkanut kokea blogin pitämisen mietiskelynä. Kirjoittaminen ja asioiden jäsentely itselleen ja samalla julkisesti on todella kivaa.

  VastaaPoista
 11. Onnea yhden etapin saavuttamisesta, 200 postausta on kunnioitettava määrä! Tulkoon postauksia paljon lisää :)

  VastaaPoista

Kommentteja vastaanotetaan kiittäen!