Tarvitsen kirjahyllyni kaikki kirjat puskuriksi minun ja maailman väliin.
Kohta pois muuttava kuopukseni kysyi minulta eilen, olenko lukenut kaikki kirjahyllyni kirjat. Vastasin kysymykseen, mutta aihe jäi pyörimään mieleeni. Aamulla valmistauduin tutkimaan asiaa tarkemmin.
Koko kuopuksen elämän ajan kotonamme on ollut kirjoja, paljon kirjoja. Viimeisimmässä muutossa pohjustin muuttomiesten tulevaa työmäärää kertomalla heille, että meillä on kirjoja pienen sivukirjaston verran. Ehkä liioittelin, mutta pelkään puhuneeni totta. Meillä on useampia kirjahyllyjä ja -pinoja, mutta aamun tutkimuksessa keskityin pääkirjahyllyymme, josta kuvassa on osa. Hyllyt on todella tungettu täyteen kirjoja.
Pyysin puolisoani valitsemaan yhden numeron annetuista (1–12) ja hän teki työtä käskettyä. Päädyin siis purkamaan seitsemännen hyllyn tai osion kirjat tarkempaan tarkasteluun.
Osa pääkirjahyllystä |
Hyllyllä on 55 kirjaa. Mukaan oli eksynyt yksi lasten kuvakirja, jonka paikka on toisaalla, mutta nyt se pääsi mukaan laskentaan. Jaoin hyllyn kirjat kahteen pinoon: luettuihin ja lukemattomiin. Muutaman kirjan kohdalla jouduin miettimään tarkemmin. Kokoelmateosten kohdalla päädyin siihen, että katson kokonaisuutta. Näin Maiju Lassilan ja Aleksis Kiven kokoelmateokset joutuivat lukemattomien pinoon, koska olen lukenut heiltä vain osan kokoelmateoksen teksteistä. Hyllyltä löytyy myös Aleksis Kiven Seitsemän veljestä, joka puolestaan päätyi jaossa luettujen pinoon. Toki Kiven kokoelmateoksesta löytyy myös Seitsemän veljestä, mutta on siinä muutakin. Luin Seitsemän veljestä viimeksi tänä keväänä. Loistava teos!
Hyllyn kirjoista olen lukenut 43 (78%), lukematta on 12 (22%). Eilen illalla päädyin selittämään kuopukselle, että kaikki kirjat hyllyissämme eivät ole minun, hyllyssä on myös hänen isänsä kirjoja. Luemme pääosin eri kirjoja. Puoliso vieressä selitti, että hänen kirjojaan hyllyssä on vähän. Pahkeinen, hän oli otoksen perusteella oikeassa. Vaikka hän on lukenut merkittävän osan kirjahyllymme kirjoista, miltei kaikki hyllyn kirjat ovat ensisijaisesti minun.
Esittelen hyllyn luettuja kirjoja kahden kuvan kautta:
Hyllyn luetuista kirjoista osa on todella paneutuen luettuja. Valitsin kuvaan näitä moneen kertaan luettuja teoksia. John Irving on ollut minulle rakas kirjailija erityisesti nuorena. En oikein uskalla palata Irvingin kirjoihin enää nyt, koska pelkään tunteen haalenneen. Silti voin suositella kaikkia kuvan kirjoja. John Irvingin tuotannosta pidän erityisesti romaaneista Ystäväni Owen Meany, Välisarjan avioliitto, Kaikki isäni hotellit ja Garpin maailma. Ken Folletin Taivaan pilarit ja Daniel Keyesin Kukkia Algernonille ovat myös todella hienoja lukukokemuksia.
Näistä hyllyn luetuista löytyvät myös tarkemmat blogikirjoitukset:
- Olli Jalonen: Taivaanpallo
- Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla (osa 1, osa 2 ja osa 3)
- Eino Santanen: rakas kapitalismi pilkku
Niin totta, niin sinua.
VastaaPoistaMinulla on blogissa yksi sivu lukemattomille oman hyllyn kirjoille. Hyvin verkkaisesti etenee. Luen melkeinpä pelkästään kirjaston printtikirjoja. E-kirjat ja äänikirjat eivät kiinnosta yhtään.
VastaaPoistaOlisi kauheaa, jos kodissa ei olisi kirjoja hyllyineen!
Ihana postaus. Itse yritän tsempata lukemaan oman kirjahyllyn aarteita lukuhaasteen avulla. Nykyinen haaste loppuu elokuun lopussa.
VastaaPoistaSeitsemän veljestä on mahtikirja. Luin sen nyt uudestaan Klassikkohaastetta varten. Löysin kirjan Kontin kirjahyllystä. Sieltä on hyvä hakea lukemista itselle ja viedä ne sitten takaisin sinne. Pikkuisen maksaa, mutta ei paljon ja tulee hyvä mieli auttamisesta. Seitsemän veljestä jää omaan kirjahyllyyn asumaan.