torstai 31. lokakuuta 2013

Valoisia messuhankintoja

Ostin kirjamessuilta muutaman pokkarin (Forsgrenin: Auringon kehrä, Itkosen Hetken hohtava valo ja ensi viikon lukupiirin kirjan Puolikas keltaista aurinkoa, kirjoittajana Chimamanda Ngozi Adichie). Nyt kun pokkarien nimet ovat listana, huomaan ostaneeni itselleni valoa ja aurinkoa pimeyteen. Lisäksi ostin mangaa, osa lähti kotiin asti ja yksi jäi kummitytölle. Minun piti ostaa Habibi, mutta unohdin. Se oli HALPA ja pelkään, etten koskaan saa sitä luettua. Tilasin itselleni Parnasson.

Ja sitten ostin kuvassakin olevan Ermanno Bencivengan Olipa toisenkin kerran. 52 ajattelemisen arvoista satua. Itseni pitää lukea satuja (=haluan lukea satuja) ja ajattelin tulevaisuudessa muutaman muunkin laittaa kyseisiä filosofisia satuja lukemaan. Sadut ovat lyhyitä, parin kolmen sivun mittaisia ja eivät mitenkään erityisesti lapsille suunnattuja.
 "Eräänä päivänä luku neljä kyllästyi olemaan parillinen. Se ajatteli, että parittomat luvut ovat paljon kevyempiä ja hauskempia. Ja se kyllästyi myös siihen, että se oli muodoltaan vallan väritön, vähän kuin pieni tuoli. Se katsoi seitsikkoa ja ajatteli, miten sukkela ja elegantti se oli, ja kolmonen oli sen mielestä pulska ja sukkelaälyinen, mutta itse se mielestään oli kovin kulmikas ja vailla persoonallisuutta."
Satu Nelosen ongelma jatkuu Suuren Matemaatikon luoksen tehtyyn vierailuun, joka antaa neljälle ajattelemisen aihetta. Ihana pienehkö kirja, josta riittää minulle iloa pitkäksi aikaa.

Ei kommentteja: