maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulun alla, vastauksia Amman kysymyksiin


Vanha pukki hakeutui kirjakuusen suojaan
Amma, blogista Amman lukuhetki, haastoi minut kertomaan vastaukseni jouluaiheisiin kysymyksiin. Kiitos haasteesta.

Kysymykset vastauksineen:
 
1. Mikä tuo sinulle joulumielen?

En pidä itseäni jouluihmisenä, vaikka teenkin joulun alla omat valmisteluni. Raivaan kotona arjen sälää, että joulukoristeille ja kuuselle olisi tilaa. Leivon joulutorttuja ja piparitalon lasten kanssa. Kestän ostolaatikot, mutta ilman suklaata ei ole joulua. Yhtenä jouluna melkein kokeiltiin.

2. Mikä on mieleenpainuvin lukukokemuksesi (ei siis välttämättä paras kirja) tältä vuodelta?

Mieleenpainuvin lukukokemukseni lienee joissain sarjoissa (Gabaldon, Rowling) ja tiettyjen kirjailijoiden tuotannossa (Utrio), jolloin en voi lopettaa lukemista millään. Se on älytöntä, koska kirja ei häviä, jos nukkuu välillä. Mutta jostain syystä aika monta yötä olen käyttänyt lukien, täysin hereillä ja innosta kihisten. Paperilla olevat pienet kirjaimet tietyssä järjestyksessä voivat saada aikaa ulvoitkun, hohotusnaurun tai viedä kuviteltuun maailmaan, joka on oikeaa maailmaa todellisempi. Se on uskomatonta kerta toisensa jälkeen.

3. Milloin viimeksi hemmottelit itseäsi ja miten?

Kaikki syötävät herkut ovat minulle hemmottelua, tosin moni lukeminen on minulle yhtä lailla hemmottelua. Koska yritän saada opiskelujani siihen pisteeseen, että voin alkaa joulunvieton, olen kantanut kirjastosta itselleni hemmottelupinoa. Pinosta löytyy mm. Habibi ja Talvisota. Olen järjestänyt pinon yöpöydälle odottamaan h-hetkeä.
 
4. Mitä toivot joululahjaksi?
 
Vietän joulun mukavien ihmisten kanssa, joilta toivon rauhallista mieltä. Toivon mielenrauhaa myös itselleni. Toivon lukuaikaa ja monta ihastuksen hetkeä hemmottelupinosta. Joku kirja lahjaksi olisi iloinen yllätys.

5. Mikä on lempijoululaulusi?
 
Sylvian joululaulu, joka on niin kaunis. Kaikki itkettävät joululaulut ovat oikein hyviä.

En laita haastetta tällä kertaa eteenpäin. 

Oikea lukeminen on ollut opiskelulukemisen vuoksi jäissä. Tämän ärsyttävän tilanteen vuoksi en ole tähänkään blogiin mitään päivittänyt. Hengenpitimikseni olen lukenut vanhoja kunnon lohtukirjoja yöllä tarpeen mukaan. Toivon asiantilan korjautuvan joulun aikaan.

Kaikille blogia seuraaville oikein hyvää joulun aikaa. Lukekaa ja syökää suklaata. Talvipäivänseisausta ja varsinkin sitä seuraavaa päivää voi juhlia pienellä riehakkaalla tanssilla.

Ei kommentteja: