lauantai 18. tammikuuta 2014

Haasteet vuodelle 2014

Tietokoneeni siirtyi pysyvästi muistojen osastolle pari viikkoa sitten. Koska olen ollut älypuhelimen tai tabletin kanssa haluton päivittämään blogia, blogi on maannut hiljaa. Tilanne ei korjaudu itsestään, uusi kone on kaupassa ja hivenen ontuen bloggaan ainakin tammikuun. Tammikuuhan alkoi reippaasti lähilukemisella (Joki tulvii ja Punaista tomua), joka liittyykin syksyiseen ajatukseeni lukea oman hyllyn vanhoja kirjoja.

Kerään tähän ne haasteet, joihin aion osallistua tänä vuonna. Otan lukuhaasteet kepeästi ja pidän mielessä, että tärkeintä on saada gradu valmiiksi syksyksi.

Ensimmäinen on Italia. Tuulevi viritti tammikuussa vuoden mittaisen haasteen Italia-teemalla, johon lähden mukaan. Tavoitteena on lukea italialaista kirjallisuutta. Tavoitteeni on pieni, aperitivo ja antipasto. Se irtoaa kahdella teoksella.

Toinen on nobelistit. Jokken kirjanurkassa tarjolla oli myös vuoden mittainen haaste, 14 nobelista. Vaikka piilotettu tavoite on 14 luettua nobelistia, julkitavoite on kuusi luettua nobelistia, jolla saan maininnan "uuras ja ahkera nobelisti-bloggaaja". Minä haluan olla uuras. Suunnittelen yhdistäväni haasteita ja lukevani ainkin jonkun italialaisen nobelistin teoksen.

Kolmas, viimeinen ja jännittävin on Iijoki. Siihen liityn vasta syyskuussa. Karoliinan blogissa Kirjava kammari esitettiin kimppalukuhaaste, johon en voi sanoa ei. Porukalla luetaan Iijoki-sarjaa. En ole lukenut yhtään sarjan kirjaa, mikä on noloa ja asia, joka vaatii korjausta.

Tässä on jo aivan liikaa kaikkea luettavaa, mutta onneksi vuodessa on päiviä ja öitä  näin tammikuusta vuoden loppuun katsottuna vielä runsaasti.