lauantai 18. tammikuuta 2014

Haasteet vuodelle 2014

Tietokoneeni siirtyi pysyvästi muistojen osastolle pari viikkoa sitten. Koska olen ollut älypuhelimen tai tabletin kanssa haluton päivittämään blogia, blogi on maannut hiljaa. Tilanne ei korjaudu itsestään, uusi kone on kaupassa ja hivenen ontuen bloggaan ainakin tammikuun. Tammikuuhan alkoi reippaasti lähilukemisella (Joki tulvii ja Punaista tomua), joka liittyykin syksyiseen ajatukseeni lukea oman hyllyn vanhoja kirjoja.

Kerään tähän ne haasteet, joihin aion osallistua tänä vuonna. Otan lukuhaasteet kepeästi ja pidän mielessä, että tärkeintä on saada gradu valmiiksi syksyksi.

Ensimmäinen on Italia. Tuulevi viritti tammikuussa vuoden mittaisen haasteen Italia-teemalla, johon lähden mukaan. Tavoitteena on lukea italialaista kirjallisuutta. Tavoitteeni on pieni, aperitivo ja antipasto. Se irtoaa kahdella teoksella.

Toinen on nobelistit. Jokken kirjanurkassa tarjolla oli myös vuoden mittainen haaste, 14 nobelista. Vaikka piilotettu tavoite on 14 luettua nobelistia, julkitavoite on kuusi luettua nobelistia, jolla saan maininnan "uuras ja ahkera nobelisti-bloggaaja". Minä haluan olla uuras. Suunnittelen yhdistäväni haasteita ja lukevani ainkin jonkun italialaisen nobelistin teoksen.

Kolmas, viimeinen ja jännittävin on Iijoki. Siihen liityn vasta syyskuussa. Karoliinan blogissa Kirjava kammari esitettiin kimppalukuhaaste, johon en voi sanoa ei. Porukalla luetaan Iijoki-sarjaa. En ole lukenut yhtään sarjan kirjaa, mikä on noloa ja asia, joka vaatii korjausta.

Tässä on jo aivan liikaa kaikkea luettavaa, mutta onneksi vuodessa on päiviä ja öitä  näin tammikuusta vuoden loppuun katsottuna vielä runsaasti.

6 kommenttia:

Elina / Luettua elämää kirjoitti...

Haasteita on niin mukava suunnitella! Jokke innosti minutkin mukaan, ja Seamus Heanyn runoja olen jo aloittanut, mutta eivätpä olleetkaan kovin kepeitä. :) Italialainen nobelisti olisi mainio täsmäisku kahteen haasteeseen.

Suvi kirjoitti...

Italia-haaste kiinnostaa minuakin, mutta en ainakaan tässä vaiheessa ala tavoittelemaan isoa ateriaa. Napostelen vain parisen kirjaa, jotta italialainen kirjallisuus tulee edes hieman tutummaksi.

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Kiitos Elina kommentistasi. Listasin itselleni vieraita nobelisteja muistilapulle ja luotan siihen, että heikolla hetkellä kirjastossa mukaan lähtee jotain listalta. Runoja minäkin ajattelin, mutta nyt luen novellikokoelmaa Ahdas frakki.

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Kiitos Suvi kommentista. Luulin hyllyssäni olevan monta italialaista romaania, mutta ne olivatkin mikä Etelä-Amerikasta, mikä Espanjasta. Löysin vain Roomattaren (Moravia?), jonka nostin yöpöydälle pinon alimmaiseksi. Luotan tässäkin kirjastoon, sieltä löytynee jotain sopivaa luettavaa.

MarikaOksa kirjoitti...

Minäkin olen mukana Italia- ja Nobel- haasteissa (hitaahkosti ovat lähteneet liikkeelle, mutta kuten totesit, aikaa on!), mutta Iijoki- tuntui liian haastavalta. Mielenkiinnolla tosin seuraan sitä haastetta, on kiva lukea vuoden mittaan muiden Päätalo-mietteitä. Tiedä häntä, jos vaikka jonkinlainen kiinnostus Iijoki-sarjaan herää itselläkin. Tsemppiä haasteisiin. :)

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Kiitos tsemppauksesta! Olen viimeaikoina omituisesti huomioinut Iijoki-sarjan kirjarivistöjä siellä sun täällä. Urakan työstö on siis alkanut mielessä.