sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Helsingin Kirjamessut lähestyvät

Helsingin Kirjamessut ovat tänä vuonna 27.-30.10. Pääsen messuille kahdeksi päiväksi ja olen tästä aivan riemuissani. Sain messulehden postitse ja olen jo merkinnyt minua kiinnostavia esityksiä suunnitellakseni itselleni optimaalisen messumatkan. Silti kaikki piirtämäni pallerot, rastit ja huutomerkit ovat turhia. Tunnen itseni. Messupäiväni menevät näin:

Lauantaina 29.10. roikun ovenrivassa hyvissä ajoin, koska haluan päästä heti sisälle. Vietän miltei koko päivän KirjaKallion lavan äärellä. Teen muutaman pikkukierroksen antikvariaattiosastolla ja käyn kuuntelemassa pari muuta esitystä. Lauantaina ne ovat todennäköisesti Kirjakahvilan Kriitikkobattle kello 12 ja Eino Leinon Korpinkehät kello 14. Käyn yleensä kuuntelemassa yhden ruotsinkielisen esitykseni itseäni ilahduttaakseni. Lauantaina se lienee kello 13.30 lavalla Tottiscenen. Siellä on aiheena Feministisk Fantasy ja haastateltavana on kirjailija Maria Turtschaninoff. Käyn välillä syömässä ja teellä pysyäkseni vireessä koko päivän. Poistun paikalta kolme minuuttia vaille kuusi.

Sunnuntaina 30.10. olen hyvissä ajoin liikkeellä. Vietän miltei koko päivän KirjaKallion lavan läheisyydessä. Sunnuntaina ilmassa on jo kaiken loppumisen tuntu ja alaleuka väpättäen kuljen levottomana messuilla ja uskon tulevani ensi vuonna tänne neljäksi päiväksi. Etsin käsiini Yrjö Hosiaisluoman uutuuden Kirjallisuusoppi aapisesta äänirunoon ja ostan sen itselleni. Käyn kuuntelemassa Milja Kaunistoa Mika Waltari -lavalla kello 11.30. Lukupiirissä käyn hakemassa iloa ja energiaa kuuntelemalla Mark Levengoodia.

Vaikka nautinkin uusien ja vanhojen tuttavuuksien tapaamisesta, en ole kovin sosiaalinen kirjamessuilla. Viihdyn loistavasti yksin ja haluan päättää omasta aikataulustani tunnelman ja jaksamisen mukaan. On ihanaa olla yksin ihmisten keskellä ja antaa ajatusten vaeltaa kaiken kuulemansa innostamana vapaana aivan uusia polkuja.

1 kommentti:

Johanna kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä :) Mukavia messuja!