tiistai 25. joulukuuta 2018

Terhi Tarkiainen: Pure mua

Ihana kansi!
Tietysti. Mitä Anna olikaan ajatellut. Nämä olivat hänen vanhempansa ja he hoitaisivat kaiken. Ostivat aikuiselle tyttärelleen maailman mielipuolisimman syntymäpäivälahjan, jota tämä ei halunnut, mutta ei hätää, koska he hoitaisivat kaiken. He tilasivat veret ja häkit ja oppaat, olivat varmaan kaivauttaneet Annalle haudankin valmiiksi siltä varalta, että verikuljetuksiin sattuisi tulemaan viivästys.
Luin somesta kirjasuosituksia ja ymmärsin tarvitsevani Terhi Tarkiaisen esikoiskirjan, joka kertoo uudella kierteellä vampyyreista. Kiertelin kirjakauppoja, mutta tämä herkku ei löytynyt helposti niistä kaupoista, joissa satuin kiertelemään. Juuri ennen aattoa tärppäsi, joten sain ostettua kirjan. (Se, kuinka hankalaa on kirjakaupasta löytää haluamansa kirja tilaamatta sitä, on ihan oman postauksensa arvoinen juttu.) Avasin lahjapaketin jo aattoaamuna, kun kaipasin taatusti vetävää luettavaa. Nyt kirja on luettu.

Pure mua on aikuisille tarkoitettu hauska, eroottinen ja jännittävä tarina vampyyreista tässä ajassa. Vampyyreita myydään kesytettynä viihdykkeeksi ja leluiksi rikkaille ihmisille. Annalla on varakas ja arvostettu suku ja rahaa huolettomasti käyttävät vanhemmat, joten hän päätyy saamaan seksikkään Vladin paketissa kotiinsa, vaikka mieluummin olisi ollut kokonaan ilman. Päälimmäisenä Annalla itsellään on työn alla gradu sisällissodan tapahtumista. Gradu ei edisty ja graduohjaaja on todella omalaatuinen haahuilija. Annan ystävät eivät varsinaisesti auta Annaa, ja reilussa vuorokaudessa nuoren aikuisen elämä ennättää pyörähtää aivan hulluksi ja oudoksi.
Sitten hän [Vlad] nyökkäsi kirjahyllyn suuntaan. "Kattava kokoelma. Emäntä taitaakin olla asiantuntija. Enkä tarkoita nyt historiateoksia. - - Heti huvillalle muutettuaan Anna oli - - alkanut kerätä tilalle omaa kirjastoaan, josta valtaosa oli täysin kunniallista kauno- ja tietokirjallisuutta, mutta johon kuului myös, valitettavasti, paranormaalia romantiikkaa.
"Onko noissa teoksissa kenties jokin tietty kohtaus, jonka emäntä haluaa toteuttaa kanssani?"
Vlad heilutteli kaulapantaa kädessään kuin lyhyttä ruoskaa.
Rakastan outoa ja hilpeän notkahtelevaa Pure mua -romaania. Olisin voinut lukea näitä viisi putkeen. Jos tiedätte vastaavia luettavia, kertokaa toki!

Tarkiaisen romaania on luettu syksyn aikana ainakin näissä blogeissa:

Teos: Pure mua
Tekijä: Terhi Tarkiainen
Julkaisuvuosi: 2018
Kustantamo: Tammi

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Mullakin oli haaveena ostaa tää itelleni joululahjaksi, mutta en kiireessä onnistunut kirjakaupasta löytämään :( Kiitos muuten linkkauksesta <3