sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Satu Tähtinen: Lordi D ja muita seurapiirisalaisuuksia (Moraalisten naisten kirjakerho, osa 1)

 

Hän oli valinnut oman tiensä, eikä siihen kuulunut yksikään mies, olipa ehdokas kuinka kaunis ja houkutteleva tahansa. Hänen oli pidettävä varansa, ettei kiusaus veisi häntä harhapoluille.

Tartuin Satu Tähtisen uutuusteokseen Lordi D ja muita seurapiirisalaisuuksia. 1800-luvun Englantiin sijoittuva viihderomaani tempaisi minut mukaansa ja piti otteessaan vaivattomasti loppuun saakka.

Moraalisten naisten kirjakerho -sarja käynnistyy kerhon perustajan ja vetäjän, lady Josephina Wakefieldin, elämän käännekohdasta. Lady Josephina, tuttavallisemmin Josie, on 28-vuotias ikäneito, joka on omistanut elämänsä hyväntekeväisyydelle. Suttonin herttua Joshua Wakefield on Josephinan veli ja sisarensa lailla selkeästi yläluokan edustaja. Muutakin yhteistä heillä on. Ote teoksesta:

"En epäile yhtään, ettetkö onnistuisi tehtävässäsi", Joshua hymähti. "Sisarenani olet perinyt Wakefieldien jääräpäisen luonteen siinä missä minäkin."

Lordi D ja muita seurapiirisalaisuuksia on hengeltään hyvin bridgertonilainen. Vaikka teos sijoittuu 1800-luvulle, jotain hyvin modernia teoksen henkilöihin ja heidän välisiin suhteisiin on kirjoitettu. Minua se ei ainakaan nyt haittaa, olen Bridgertonini lukenut ja niistä nauttinut. Kun kustantajakin mainitsee teoksen olevan "kuuma, romanttinen herkku", teoksen suunta käy selväksi.

Viihdyin teoksen maailmassa. Nautin päähenkilö Josephinan elämänasenteesta ja ristiriidasta, jonka hän joutuu elämässään ratkaisemaan. Pidin paljon myös teoksen nimihenkilöstä eli lordi Devonaysta. Tällä Abernathyn jaarlin ainoalla pojalla, Raymord Northilla, on omat perkeleensä tai ainakin yksi sellainen selätettävänä ennen onnea.

Sarjan toinen osa, Seikkailijalordin paluu ja muita yllätyksiä, on tulossa syyskuussa. Nyt käsillä olevan teoksen henkilökaartista voi jo arvaillakin seuraavan tarinan päähenkilöitä. Ainakin seikkailijalordin taidan tunnistaa.

Teos: Lordi D ja muita seurapiirisalaisuuksia
Tekijä: Satu Tähtinen
Julkaisuvuosi: 2024
Kustantaja: Otava

Ei kommentteja: