torstai 23. elokuuta 2012

Neiti Pelokas ja Rakkaus

Kun lukee sarjakuvia, niin innostuu lukemaan lisää sarjakuvia. Loogista. Kirjastoreissulla pyörin taas sarjakuvahyllyn edessä. Etsin Habibia, mutta koska sitä en löytänyt keveästi hyllyä silmäillessäni, otin kolme muuta sarjakuvakirjaa. Enemmänkin olisi houkutellut, mutta jos nyt ei sitten kuitenkaan. Kohtuus, kohtuus.
Neiti Pelokas ja Rakkaus

Joanna Rubin Dranger on ruotsalainen sarjakuvapiirtäjä ja -kirjoittaja (onkohan tuo korrekti ilmaisutapa? Vai onko hän sarjakuvataiteilija). Neiti Pelokas ja Rakkaus kertoo naisesta, joka elää rakkauttaan ja toivettaan rakastaa. Neidille on tärkeää rakastaa itse, mutta samaan aikaan tulla rakastetuksi ja saada rakkautta siltä Oikealta. Jo tässä vaiheessa neiti Pelokkaan elämässä on niin paljon epäonnistumisen vaihtoehtoja, että lukija ymmärtää, ettei tässä käy hyvin.

Neiti Pelokas näyttää Pikku Myyltä, mutta on luonteeltaan hyvin toisenlainen. Neiti Pelokas on täynnä neuroottisia ajatuksia. Vaikka hän haluaisi kaiken olevan ihanaa ja hauskaa, jostain puskevat omaan elämään sotkut ja epäilykset.

Sarjakuvaromaani Neiti Pelokas ja Rakkaus on nopeaa luettavaa. Aukeamalla on kaksi kuvaa, kuva per sivu. Isot kuvat toimivat hyvin. Yksi yksinkertainen kuva, jossa on muutama lause tekstiä, on tässä tapauksessa hyvin puhutteleva. Itse asiassa jokasesta kuvasta voisi kirjoittaa sivutolkulla tekstiä, jos tämä olisi perinteinen romaani.

Vai mitä sanotte tästä sivusta:


neiti Pelokas äitinsä kanssa
Kirja on ihana ja aiheensa mustuudesta huolimatta lohdullinen. Se, mikä on hyvä lopputulos, lienee lukijasta kiinni.

Tämä kirja on mielessäni pari jollekin ranskalaiselle romaanille nuoren naisen elämästä. Mieleen tulee vaikkapa Kimpassa Anna Gavaldalta. Mutta miksi ranskalainen? Kävisikö joku ruotsalainen? Kajsa Ingmarssonin Matkalaukkumorsian tai Keltaisten sitruunoiden ravintola. Entä suomalainen? Laura Honkasalon Tyttökerho? Kyllä. Kaikki nämä.

4 kommenttia:

bleue kirjoitti...

No minä käyn kyllä ensi kiejastoreissullani hakemassa sarjakuvia! (koska näköjään muuta en ehdi nykyään lukeakaan)

Itse asiassa ostin pitkästä aikaa sarjiksia viikko sitten, kun löysin kauan etsimäni Himasten toisen albumin. On pitänyt arvioida tämä blogiinikin mutta... Enpä toista itseäni.

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Kannattaa, bleue! Jos jotain voi suositella, niin etsi käsiisi joku Bechdel Alisonin kirja. Pidän kovasti!

MM kirjoitti...

Kiitos! Miten minä olenkaan unohtanut sarjakuvat (muuten kuin aamun lehdessä). Nehän ovat täydellistä luettavaa "kiireiselle" kotiäidille.

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Ne ovat hämmästyttävän nopeita, MM! Nyt pitää itseään pidellä pois sarjakuvahyllyltä kirjastossa. Muuten menee kaikki aika tarinoissa rypemiseen. Habibissakin on sivuja satamäärin.