tiistai 9. heinäkuuta 2013

Reitti huomiselle maratonille on valittu

Tarkoituksenani on siis pitää huomenna vuorokauden mittainen lukumaraton. Teemakseni valitsin rakkauden. Päätin alun ja lopun, aloitan huomenna Raphaëlle Billetdouxin Minun yöni kauniimmat kuin teidän päivänne ja päätän urakkani Kaari Utrion Pirita Karjalan tytär -teokseen. Välillä aion lukea jaksamiseni ja muun elämän lomassa joitain näistä kirjoista osin tai kokonaan:
  • Buck: Hyvä maa
  • Moggaeh: Tulppaanikuume
  • Djian: Hullu rakkauteni
Villinä korttina pidän Rajakylän Pätkärunoilijaa. Novelleihin en tällä kipaisulla koske, mutta virkistävinä ja avaavina välipaloina mukana on kolme lastenkirjaa:
  • Kitamura: Tuku-Tuku ei nuku
  • Ihmesatuja eri maista
  • Tuhkanen: Karhuprinsessa
Aion ottaa rakkausteeman maratonille niin, että tarkastelen teosten käsityksiä rakkaudesta. Laskin sivuja olevan noin 2000, joten valinnanvaraa reitistä löytyy. Olen nopea lukija, mutta huomisen omaa mielentilaa ja perheen sosiaalista tilaa ei voi tietää etukäteen. Päätin löytää kaiken luettavan omista hyllyistä, näin kävikin. Hyvä. Aloitan huomenna noin kuudelta aamulla.

6 kommenttia:

Annami kirjoitti...

Onnea maratonille! Mielenkiintoista, että olet valinnut maratonillesi peräti teeman. :)

bleue kirjoitti...

Tätä on hyvä seurata ja toki itseäni ilahduttaa että mukana on lastenkirjoja, joista yksi varsinkin loi hymyn huulilleni :D!

Kirsi/Kaikkea kirjasta kirjoitti...

Mulla kanssa vaikuttaa mikä on oma mielentila että pystyy keskittymään lukemiseen. Toivottavasti tuo rakas mieheni ei ala jupisemaan jotain että koko päivän vaan lukee kirjoja eikä yhtään vietä aikaa mun kans... lapset sen verran isoja että ne kyllä hyväksyy mun kirjahömpötykset :)

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Kiitos! Teema puski viime aikojen luetuista. Jännittää sopivasti!

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Vanha Tuku-Tuku on ikirakas. Lammasparka ei saa unen päästä kiinni, omat vaikeuteni saattavat olla urakassa tyystin toisenlaisia.

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Tämä maraton vaikuttaa varmasti monessa perheessä, kaikki ne hetkeksi hylätyt puolisot... Itse toivoisin olevani täysin vapaa lukemaan, mutta mennään nyt näillä.