lauantai 30. tammikuuta 2016

Rambo Siilinjärvellä kesällä 2016

Luin marraskuussa Nadja Sumasen Rambon. Pidin lukemastani paljon romaanin konstailemattomuuden vuoksi. Rambo on vauhdikas poika, joka kaipaa tolkun aikuisia ympärilleen. Innostuin kirjasta niin, että bloggasin siitä kahteen kertaan (linkit ensimmäiseen ja toiseen tekstiin). Sumasen Rambo voitti Finlandia Junior palkinnon viime vuonna.

Siilinjärvellä on toiminut jo 20 vuotta teatteriyhdistys Vivates. Lasten ja nuorten teatteriharrastusta edistämään perustettu Vivates on ollut monen siilinjärveläisen lapsen ja nuoren rakas harrastuspaikka. Pienehkö Vivates on tänä vuonna upean mahdollisuuden äärellä saatuaan projektirahoituksen hankkeelleen. Hanke toteutetaan lähinnä Kehittämisyhdistys Kalakukon myöntämän EU:n maaseuturahaston Leader-rahoituksen turvin. Hanketta tukevat myös Siilinjärven kunta, Olvi-säätiö ja Suomen lasten ja nuorten säätiön Myrsky-hanke. Kallavesi-ilmiö 2016 tuo Kallaveden rannoille kiertävän nuorisoteatterin. Esityksen näyttämönä toimii proomu, jolla myös kuljetetaan lavasteet esiintymispaikasta toiseen. Katsomo rakennetaan näyttämön läheisyyteen rannalle tai laiturille.

Mitäpä Savossa Kallaveden rannoilla nähdään ensi kesänä? Sumasen romaaniin pohjautuva Elina Kilkun dramatisointi Rambo! Näytelmän ohjaa Vivatekselle Janne Puustinen. Rambohan nähtiin kantaesityksenä Suomen Kansallisteatterissa. Ja nyt ensi kesänä meillä täällä Savossa. Olen hyvin innoissani tästä. Toivonkin, että mahdollisimman moni teatterin ja/tai kotimaisen nuortenkirjallisuuden ystävä löytää tiensä tänne meille päin ensi kesänä. Yläkouluikäiselle kummilapselle voi ostaa lahjaksi sekä Sumasen Rambon luettavaksi että liput kesäteatteriin. Siinä on kulttuuria kerrakseen.

Kallavesi-ilmiö 2016 kaipaa myös innokkaita nuoria mukaan tekemään teatteria. Kaikkien mukaan tulevien ei tarvitse innostua juuri näyttelemisestä. Mukaan tarvitaan mm. valokuvaavia ja videoivia nuoria, jotka dokumentoivat projektia talvella alkavista harjoituksista aina kesän esityksiin. Jos kiinnostuit, ole yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse vivateslaisiin.

Olin mukana hankkeen tiedotustilaisuudessa Kunnonpaikassa 29.1.2016. Siellä napattiin tämä alla oleva kuva, joka löytyy mm. Vivateksen Facebook-sivuilta.
Kuvassa etualalla selfien ottanut näytelmän ohjaaja Janne Puustinen.

2 kommenttia:

Linda / Samakuu kirjoitti...

Oi että, ihan huippua!

Minäkin rakastuin Ramboon, mutta jostain syystä kukaan ei halunnut minua viittäsataa kilometriä Nurmeksesta Helsinkiin kuskata yhden näytelmän takia. :-D

Mutta Siilinjärvelle - mahtavaa. Sinne kun ajaa täältä vain sata kilsaa. :-) <3

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Ihanaa, että innostuit. Tervetuloa Siilinjärvelle!