lauantai 15. maaliskuuta 2014

Pölynimurikauppias ja muita äitien erehdyksiä

Nautiskelin miltei loppuun asti Sari Pöyliön Pölynimurikauppias ja muita äitien erehdyksiä. Novellikokoelma on tuore ja ahmin sen leivoksen lailla nopeasti. Lopussa tökkäsi, mutta luen viimeisimmän uusiksi vähän aikaa sulateltuani.

Pölynimurikauppias ja muita äitien erehdyksiä kertoo jo nimellään mitä on tulossa. Naisia tarinoissa riittää ja Pöyliö pistää ihmisparat mitä oudoimpiin tilanteisiin. Kammotuksiakin tarinoista löytyy. Kärsiä saavat niin tyttäret, äidit kuin mummotkin. Novellien nimet tulevat ymmärretyiksi lukiessa, itse pidin todella paljon novelleista Härän haju ja Side.

Pölynimurikauppias sopisi hyvin lahjaksi ystävälle, joka nauttisi laillani lukea vinksahtaneista arjen tilanteista, joissa naiset joutuvat hermoromahduksen partaalle ja jotkut valitettavasti sen partaan yli. Kaksi otetta kirjasta:

"Nuorukaisen sanottiin olevan nero. Hän oli valmistunut kahden pääaineen maisteriksi ja nostanut kotikuntansa talouden alhosta ennen siirtymistään valtion palvelukseen. Kuinka Ritva toivoikaan, että kunta olisi pitänyt ihmelapsestaan kiinni!"
"Ja nyt hänen edessään oli kehollinen valkeaa, kylvynlämpöistä lihaa, tummine läikkineen siellä missä jalat alkoivat ja missä rintakehä pullistui kahdeksi kumpareeksi. Ritva näki läikät ja kumpareet epämääräisesti, koska hiki valui armeliaasti hänen silmiinsä hämärtämään painajaisen yksityiskohdat."
Teos: Pölynimurikauppias ja muita äitien erehdyksiä
Tekijä: Sari Pöyliö
Kansi: Elina Warsta
Kustantaja: Atena
Julkaisuvuosi: 2014

Lisäys 17.3.2014: Miksi tunnisteissa on PEKK? Tietysti siksi, että itse ostin tämän PEKK:in kautta. PEKK on mainio erilainen kirjakerho, jossa keskitytään tarkkaan valikoituihin esikoiskirjoihin. Suosittelen!

1 kommentti:

Iris ihmemaassa kirjoitti...

Kuulostaa juuri sopivan vinksahtaneelta tekstiltä! ;) Kiitos PEKK-vinkistä, täytyy heti mennä ottamaan selvää... .