sunnuntai 8. toukokuuta 2016

J. R. Ward: Verisuudelma

Luin VJ:n blogista Mustemaailmani, että Wardilta on suomennettu uusi kirja. Nämä Wardin Mustan tikarin veljeskunta -sarjan (käännetty 13 osaa + yksi hehkuttelukirja) ja nyt alkavan Mustan tikarin veljeskunnan perintö -sarjan kirjat ovat taattua laatua. Wardin kirjoista joko nauttii tai niitä kavahtaa. Itse kuulun ensimmäiseen ryhmään. (Olen kirjoittanut blogiin Wardin Langenneet enkelit -sarjan kahdesta ensimmäisestä osasta: Halu ja Himo.) Kirjastosta löysinkin tämän uutuuden ja nyt se on luettu.

Verisuudelma sijoittuu vanhaan tuttuun vampyyrimaailmaan. Kirja alkaa kuuden sivun sanastolla, jossa kerrotaan Wardin vampyyrimaailman olennaisista asioista vampyyrien termein. He ovat aivan oma lajinsa, jotka eivät muuta ihmisiä kaltaisikseen. Heillä on oma maailmanjärjestyksensä, lainsäädäntönsä ja valvontajärjestelmä, joista ihmiset, joiden keskellä he elävät, eivät tiedä mitään. Lesserit, heidän vihollisensa, ovat onneksi tässä kirjassa mitättömässä roolissa. Säpinää riittää vampyyreiden keskuudessa tällä kertaa ihan ilman vihollisiakin. Verisuudelmassa huomio kiinnittyy uuteen koulutusryhmään, jolla täydennetään Mustan tikarin veljeskunnan taistelijoiden rivejä. Mukana on aristokraattinen nuori nainen, Paradise, josta sukeutuu kirjan päähenkilö.

Kirjoitin Halusta näin:
Ward asettelee aina henkilöistään pareja, joiden välillä syntyy voimakas halu, jota sitten työstetään seksin kautta perusteellisesti. Halu esitetään aina hyvin fyysisenä ja ehdottomana luonnonvoimana, joka vie mukanaan.
Tämä pitää paikkansa myös Verisuudelman kohdalla.

Kaikille uusille Wardin lukijoille suosittelen lukemisen aloittamista Mustan tikarin veljeskunta -sarjan ensimmäisestä osasta. Pimeyden rakastaja aloittaa tarinansa vampyyrien kuninkaasta ja on eräs lempikirjojani tässä sarjassa. Verisuudelmassa on mukana mm. Butch ja Marissa, joiden tarina alkaa jossain vaiheessa Mustan tikarin veljeskunnan sarjaa.

Verisuudelma on neljänsadan sivun jötkäle. Silti se loppuu mielestäni hätäisesti ja turhan paljon oikoen. Mutta ennen lopun kiihdytyksiä ennätetään olla luokkahuoneessa, kuntosalilla, taisteluharjoituksissa ja sairasosastolla ihan riittävästi. Ote kirjasta:
Hetken ajan hänen mielessään pyöri jos jonkinlaisia fantasioita: Hän halusi läimäyttää vehjettään raskaalla kirjalla. Kaataa sementtiä sen päälle. Kurittaa sitä auton ovilla, vasaroilla, haloilla.
Tämä ei voinut olla totta. Vaikein asia, jonka hän kohtaisi kouluttautuessaan Veljeskunnan opeissa sotilaaksi, jotta voisi kostaa perheensä... ei voinut olla joku blondi. Hän ei suostunut uskomaan sitä.
Mahdotonta -
Kun univormun alla värähti jälleen, Craegista tuntui kuin hänen erektionsa olisi nauranut hänelle.
Hän mulkoili lantiotaan ja ärähti: "Turpa kiinni, idiootti."
Kansikuva kustantaja sivuilta. Tämä kansi on minulle pettymys, koska olen pitänyt niin paljon Mustan tikarin veljeskunta -sarjan kansista. Tämä muistuttaa lähinnä Wardin englanninkielisten pokkareiden kansia. Ei hyvä.

Teos: Verisuudelma (alkuperäinen Blood Kiss)
Tekijä: J.R. Ward
Suomentaja: Timo Utterström
Julkaisuvuosi: 2016 (alkuperäinen 2015)
Kustantaja: Basam Books

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Luin Mustan tikarin veljeskunta -sarjasta kaksi ensimmäistä ja aion haalia lisäosia. Luin välissä Verisuudelman, mutta pidin ekoista enemmän. Silti Ward maistuu minulle hyvin. Kummatkin luen.

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Hyvä! Kävin lukemassa postauksesi, Ulla. Kiitos sen, itselle tuli taas halu lukea sarjan ensimmäinen osa ties monennettako kertaa läpi. Viimeisimmäksi luin uudelleen Minun rakastajani, joka sekin oli kyllä hyvin muistissa.