sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Kore Yamazaki: Velhon morsian 8Mangan lukeminen alkaa aina kohdallani samalla lailla. Joudun muistelemaan lukutapaa ja lämmittelemään kirjan kanssa. Käytännössä siihen menee ensimmäinen lukukerta. Onneksi nämä ovat nopeita lukea. Toisella lukukerralla jo ymmärränkin jotain.

Selailin Punaisen jättiläisen uutuuksia ja päätin jatkaa jollain lailla alkanutta mangan lukemista. Vuoden alussa luin Pahispomo ja kissat -mangan. Siitähän lähti kohdallani liikkeelle Netflixin japanilaisten sarjojen katselu, joka laajeni korealaisiin sarjoihin. Ahmin Korean Odyssey -sarjan itkien vuolaasti. Lopulta jouduin pakottamaan itseni sarjapaastolle. Saan aloittaa seuraavan korealaisen tai japanilaisen sarjan vasta kesäkuussa. Ihme ja kumma, päätös on pitänyt. 

Takaisin mangaan. Velhon morsian kertoo Chise Hatorista ja Elias Ainsworthista. Elias on velho, joka on ottanut Chisen luokseen oppilaaksi ja puolisoksi. Chise on Sleigh Beggy, joka tarkoittaa ainakin kykyä kerätä tai imeä taikavoimia. Valitettavasti taito tai ominaisuus tuo mukanaan myös lyhyemmän elämän. Kahdeksannen osan alussa Chiseä vaivaa myös lohikäärmeen kirous.Päädyin lukemaan kahdeksannen osan aika monta kertaa. Mangaa minua enemmän lukeva perheenjäsen epäili, että kahdeksannesta osasta voi olla vaikea aloittaa, mutta minä en nähnyt asiassa mitään ongelmaa ennen lukemisen aloittamista. Varmastikin osa tarinasta meni minulta ohi. Mitä sitten ymmärsin? Kiinnostuin Chisen ja Eliaksen suhteesta. Erityisesti Elias on kiinnostava henkilö. Hän suojelee Chiseä. Tekstissä Eliasta puhutellaan hyvin suojaavaksi keihäsmuuriksi (pilum muralis) ja sitä hän Chiselle onkin. 

Pidin tarinan surullisesta tunnelmasta. Hankaluuksia tuottivat vaihtelevat fontit ja piirrostyyli, johon en nyt ihastunut. Välillä minun oli vaikea hahmottaa, mitä kuvassa on. Ihmettelin sitä, että sama hahmo oli piirretty monella eri lailla. Opin, että chibi-hahmojen kautta voidaan korostaa hahmon tunnetta.Manga on viihdyttävää, vaikka minulla opeteltavaa ja omaksuttavaa tässä lajissa riittääkin. Menen kirjastoon tutkimaan Velhon morsiamen aiemmat osat. Mistä olen jäänyt paitsi?

Kiitos kustantajalle arvostelukappaleesta!

Teos: Velhon morsian 8
Tekijä: Kore Yamazaki
Suomentaja: Antti Valkama
Julkaisuvuosi: 2018
Kustantaja: Punainen jättiläinen

Ei kommentteja: