maanantai 8. lokakuuta 2012

Missä lastenromaanissa olisi oikein erikoinen perhe?Tuossa edellisessä postauksessa Bleue kaipasi tietoa lukemistani lastenromaaneista. Tässä lukulistani, jossa riittää pureskeltavaa analyysin puitteissa kevääseen asti:

  • Bagge, Tapani (2001) Urho ja viidakon villipeto
  • Kontio, Tomi (2000) Keväällä isä sai siivet
  • Mäki, Harri István (2000) Yöjuttu
  • Parkkinen Jukka (2002) Karhukirjeitä Karvoselle
  • Puikkonen Arja (2003) Haloo, kuuleeko kaupunki
  • Tiainen Marja-Leena (2001) Antti ja salametsästäjät

Hyvät blogin lukijat, jos tiedätte suomalaisen lastenromaanin, mieluiten 2000-luvun alussa julkaistun, jossa kuvataan perhettä, joka on jollain lailla erilainen sellaisesta perusperheestä, joka ihmiselle yleensä tulee mieleen perheestä puhuttaessa, otan kiitollisena vastaan vinkin!

Peppi Pitkätossun perhehän on vallan erikoinen, mutta mikä suomalainen lastenkirja pistää vielä paremmaksi? 

2 kommenttia:

bleue kirjoitti...

Kiitos :). Itselle lastenromaanit ovat aivan pimennossa oleva alue tällä hetkellä niin mukava kuulostella jo nimiä jne.

Risto Räppääjä taitaa mennä vielä kuvakirjoihin vai meneekö? Siinä on ainakin yksinhuoltajaperhe alkukirjoissa (mikä lie kokoonpano näissä uusissa, kun olen jo tippunut kärryltä).

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Risto Räppääjä sekä Heinähattu ja Vilttitossu menevät kyllä lastenromaanilaariin. Itse ajattelen, että alakoululaisten lukudiplomilistoissa on näitä lastenromaanikriteerit täyttäviä. Lukudiplomikirjalistoja löytyy mm. http://www.siilinjarvi.fi/liikunta_nuoriso_ja_kulttuuri/kirjasto/luku_ja_superdiplomi/index.php. Listat ovat 1-6 luokille vuosittain ja yläkoululaisille on yhteinen lista.

Ristolla on äiti, mutta Rauha-tädin luonahan Risto elää.