sunnuntai 4. elokuuta 2013

Lähiluettavaa eli kaksitoista kirjaa omasta hyllystä

Helposti innostuvana ihmisenä keksin jatkuvasti luettavaa itselleni. Osan kannan kirjastosta, osan ostan kirjakaupasta. Osan kotiin kantamistani luen, osan jätän lukematta. Joskus jätän hyväksi arvelemani luettavan odottamaan joko pahan viikon varalle tai palkinnoksi jostain tulevasta ärsyttävästä työstä. Tästä lukutavasta johtuen kannan kirjastosta paljon kirjoja kotiin ja takaisin kirjastoon, osan toki luenkin siinä välissä. Toinen seuraus kirjahillittömyydestäni on hyllyissäni pötköttävät lukemattomat kirjat.

Tänään, pihalla punaherukkapensaan vieressä seisoessani, ajattelin tehdä asialle jotain. Lukemattomien kirjojeni ahdistustani lisää uutuuskirjojen virta, jota ainakin minä jään ihmettelemään joka syksy ja kevät. Mitähän näistä romaaneista, tietokirjoista ja lasten ja nuorten kirjoista lukisikaan? Toki luen yhtä sun toista uuttakin, mutta en suostu jättämään oman hyllyn lukemattomia kirjojakaan ihan tähän pisteeseen.

Lukublogit tursuavat haasteita, itse innostuin viimeksi Blogistanian lukumaratonista. Olisiko minun aika haastaa itseni lukemaan kaksitoista kirjaa omasta hyllystäni seuraavan kahdentoista kuukauden aikana. Uusi pääkirjahyllymme koostuu kahdestatoista palasta, tästä siis luovasti napattu tuo lukumäärä. Olen jakanut kirjat tuossa hyllyssä kotimaisiin naiskirjailijoihin, kotimaisiin mieskirjailijoihin, ulkomaisiin naiskirjailijoihin ja ulkomaisiin mieskirjailijoihin. Joka pala on täynnä kirjoja ja jokaisesta palasta löytyy useita kirjoja, joita en ole lukenut.

Auttakaapa, hyvät lukijat. Kaikki halukkaat saavat osallistua päättämään, mitä luen. Kirjahylly muodostuu siis kahdestatoista palasta, vasemmalta ylhäältä laskettaessa ylimmässä rivissä ovat numerot 1-3, toiseksi ylimmässä 4-6, toiseksi alimmassa 7-9 ja alimmassa numerot 10-12. Laittamalla tähän postaukseen viestiksi esim. P12 (pala 12) K16 (kirja 16), annat minulle ohjeeksi lukea oikean alakulman palasta sen ensimmäisen lukemattoman kirjan, joka tulee vastaan, kun lähden laskemaan kuudennestatoista kirjasta eteenpäin. P voi siis olla 1-12, K 1-30 (tai sinne päin, älkää nyt laittako älytöntä lukua). Kiitos kaikille auttaville. Jos pariin viikkoon ei tule riittävästi määräyksiä, luen tasan mitä huvittaa. Esittelen nuo kaksitoista kirjaa, kunhan paketti on kasassa.


4 kommenttia:

Raija / Taikakirjaimet kirjoitti...

Mielenkiintoinen tapa valita luettavaa :) Jotenkin minua kutsuu ehdottamaan sinulle P3 K3:sta. Toivottavasti pidät kirjasta, johon se johdattaa (olethan sen kirjahyllyysi hankkinut).

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Kiitos Raija, tämä on kuin joululahjoja avaisi. P3 on täynnä ulkomaisia mieskirjailijoita ja P3 K3 osuikin kirjaan, jota olen jo yrittänyt aloittaa. Tästä pidät todennäköisesti: Patrick Rothfussin Tuulen nimi. Hyllystämme se löytyy englanniksi, mutta voi olla, että luen sen suomeksi.

bleue kirjoitti...

P 4, K 4.
P 10, K 13.

Lycka till!

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Kiitos avusta, bleue. P4, K4: palassa ovat kotimaiset naiskirjailijat. Ensimmäinen lukematon on Minna Canthin Ihmiskohtaloita, joka onkin ihan itse hankittu. P10, K13, kotimaiset mieskirjailijat. Palassa on piiitkä pätkä Soininvaaraa, jotka kaikki ovat lukemattomia. Siispä on oikeus ja kohtuus, että kohdalle osuu Taavi Soininvaaran Pimeyden ydin.