tiistai 30. syyskuuta 2014

Ostin kirjoja syyskuussakin

MarikaOksa blogissa Oksan hyllyltä kutsui kirjabloggaajia kertomaan syyskuun kirjaostoksistaan. Ostin kirjoja vähän, koska rahaa oli vähänlaisesti. Miltei aina (kirja)kauppaan päästyäni ostan sieltä myös jonkun kirjan, joten säästäväisinä kuukausina minun on syytä kiertää kaupat kaukaa.

Syyskuun alkupäivinä löysin Kuopiosta kauppahallista Rosebud-kirjakaupan, joka on sievä ja loistavalla paikalla. Ostin sieltä todella halpaan hintaan Jouni Tossavaisen Koulun, joka on Liken kustantama muutaman vuoden takaa. Olen lukenut Koulua sieltä täältä, mutta kirjaan pitää tutustua vielä paremmin.

Syyskuun loppupuolella olimme puolella perheellä Kuopiossa Suomalaisessa kirjakaupassa ja ostin nuorisolle pari kirjaa. Mukaan lähtivät Aleksi Delikourasin Nörtti 3 ja Annukka Salaman Harakanloukku. Molemmista riitti puhuttavaa moneksi päiväksi, koska ykköslukijat lukivat kirjat suitsait. Minä sain kuulla lukijoiden arviot, spoilaukset ja pähkäilyt siitä, mihin suuntaan tarinat tästä jatkuvat. Sitten sovittiin, kuka lukee mitäkin seuraavaksi. Päätin, että minun pitää lukea ainakin Salaman Faunoidisarjan toinen osa ennen tuota uusinta. Murjotan sisäisesti, koska en pääse kuuntelemaan kumpaakaan lempikirjailijaani Helsingin kirjamessuille. Menkää te, jotka pääsette.

Syyskuun lopulla ennätin Siilinjärven Infoon, jonne minulla oli lahjaksi saatu lahjakortti kesältä. Himoitsen Diana Gabaldonin uusinta, mutta se ei ollut vielä hyllyssä. Siksi mukaani lähti uusin Granta, jonka myös olen jo ennättänyt aloittaa.

Viimeinen osto oli hairahduksenomainen pistäytyminen Kuopion Filmtownissa, jossa kävimme ostamassa karkkia. Kas, siellähän oli pokkarina Kate Jacobsin Lankakaupan tyttö. Mukaan vaan!

Ostan siis kirjoja kirjakaupasta, muista kaupoista, antikvariaateista ja nettikaupasta. Se kierto, minkä kirja kulkee tultuaan ostetuksi kotiini ennen luetuksi tulemistaan, voi olla yllättävänkin pitkä. Mutta se on aivan toinen juttu. Ilman Lankakaupan tyttöä kirjaostojeni loppusaldo olisi ollut täysin kotimainen. Hyvä niin!

2 kommenttia:

MarikaOksa kirjoitti...

Oi, miten ihanalta tuo Rosebud-myymälä näyttää. :) Voi että, kun Oulussakin olisi Rosebud-kauppa. Enpä tiennytkään, että Filmtownissa myydään kirjoja. Mutta hyvä, että näin on - kirjoja vaan myyntiin joka putiikkiin. Mukavia löytöjä olet tehnyt syyskuun aikana. :)

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Linkin kuva taitaa olla vielä siitä edellisestä Rosebudista satamasta. Tämä kauppahallin ruusu on pieni, söpö kauppa hallin kulmauksessa. Kiitos MarikaOksa hienon haasteen järkkäämisestä. Hauskinta oli, että luettuani koontipostauksesi ymmärsin unohtaneeni pienen syyskuisen ostosreissuni kirjaston poistomyyntiin. Mukaan lähti kangaskassillinen sarjakuvaa, romaaneja ja nuortenkirjoja. Antaa sen nyt olla näistä luvuista. En osannut sitä yhdistää omiin kirjaostoksiini, kun ajattelin antaa luettavat eteenpäin.