perjantai 22. lokakuuta 2021

Kenta Shinohara: Astra - Avaruuden haaksirikkoiset 1

 

Sain elokuussa luettavakseni uutta suomennettua mangaa. Kenta Shinoharan Astra - Avaruuden haaksirikkoiset 1 on scifiä ja kertoo nuorten seikkailuretkestä avaruudessa. Olen lukenut tämänkin sarjakuvan useampaan kertaan, ilmeisesti se on syksyn teemani. 


Tarina alkaa matkalle valmistautumisesta, pian ollaan jo lentokentällä. On vuosi 2063. Cairdin lukion ryhmä on lähdössä ilman opettajia planeettaleirille viideksi päiväksi. Kahdeksan nuorta saa mukaansa ylimääräisen matkustajan, josta heidän tulee huolehtia. Pienten vastoinkäymisten jälkeen vuorossa ovat todella isot ongelmat. 


Astra on hyvin viihdyttävä. Ryhmän jäsenillä on erityistaitoja, mutta myös särmikkyyttä omiksi tarpeiksi. Ryhmäläiset eivät varsinaisesti tunne toisiaan, mutta yhtenä joukkona toimiminen vaatii tutustumista ja yhteistä toimintatapaa. Erimielisyyksiltä ei vältytä tällä matkalla. 

Astra - Avaruuden haaksirikkoiset on viisiosainen mangasarja. Toinen osa julkaistaan 22.10. eli huomenna tänään ja kolmas osa vielä tämän vuoden puolella. Ilahdun näin lyhyestä sarjasta, koska uskon saavani viisiosaisen sarjan jopa luettua. Kannen ikäsuosituksen mukaan teos sopii 11-vuotiaasta eteenpäin. Näin varmasti onkin, ainakin ensimmäisen kirjan perusteella. 

Kiitos arvostelukappaleesta, Sangatsu Manga!

Teos: Astra - avaruuden haaksirikkoiset 1
Tekijä: Kenta Shinohara
Suomentaja: Kim Sariola
Julkaisuvuosi: 2021
Kustantaja: Sangatsu Manga

Edit: Blogiteksti on julkaistu on 22.10., joka on myös toisen osan julkaisupäivä.

Ei kommentteja: