lauantai 11. marraskuuta 2017

Yleisöäänestys Finlandia-ehdokkaista

Eilen julkistettiin kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat, joten nyt kaikki ehdokkaat kolmessa sarjassa ovat tiedossa. Kaunokirjallisuuden ehdokkaita ruodittiin mediassa ja kiiteltiin ennakkoluulotonta raatia, joka otti askeleita kokeellisen kirjallisuuden suuntaan. Minä ilahduin listasta, vaikka muutama oma suosikkini ei listalle yltänytkään. Ehkä se, jota listalle eniten kaipasin, oli Anneli Kannon Lahtarit.

Nyt jokaisella kirjanystävällä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan. Kirjasäätiön sivuilta löytyy yleisöäänestys, joka toteutetaan toista kertaa. Äänestys avautui eilen ja sulkeutuu 26.11. Omat yhteystiedot jättämällä osallistuu kirjalahjakortin (500€) arvontaan. Finlandia-ehdokkaat perusteluineen löytyvät myös Kirjasäätiön sivuilta (tietokirjallisuus, lasten- ja nuortenkirjallisuus ja kaunokirjallisuus).

Seuraavaksi palaan blogissa lasten- ja nuortenkirjaehdokkaisiin, joiden lukeminen on edistynyt. Ensimmäisenä esittelyvuorossa Kahden maan Ebba.


3 kommenttia:

Mai Laakso kirjoitti...

Olen lukenut Ebban ja seuraavaksi vuorossa on Koiramäen Suomen historia, joka oli jo hankittuna valmiiksi. Lisäksi olen lukenut Haurun Jääkannen <3

bleue kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Tsekkasin tänään kirjastossa nuo nuortenkirjat, kiinnostavia kaikki ja voisin lukea ne mielelläni. Lastenkirjat olivatkin kaikki tuttuja :)

Laura / Bibobook kirjoitti...

Kauheasti tekisi mieli käydä äänestämässä, mutta olen näistä kirjoista lukenut vain Pehmolelutytön. Miki Liukkosen O on ollut kirjahyllyssä jo huhtikuusta lähtien, mutta en ole uskaltanut siihen vielä tarttua. Ehkä joululomalla sitten kun on aikaa?