perjantai 24. marraskuuta 2017

Ninka Reittu: Sinä olet superrakas

Ninka Reittu on tehnyt kauniin ja viisaan kirjan, joka sopii kaikille. Kirja Sinä olet superrakas kertoo pienestä Pienestä ja hänen kanssaan käsi kädessä kulkevasta Isosta. Molemmilla on viitat ja päähineet, joista huomaa heidän olevan paitsi supertyyppejä myös samanhenkisiä. Pienellä on paljon kysyttävää, ja Iso jaksaa vastata hänelle esitettyhin kysymyksiin ja kertoa, että rakkaus ei hiudu ja kulu pois. Kirjan kuvat ovat särmikkäitä ja todella hienoja.

Sinä olet superrakas on kirja, joka on helppo ja nopea lukea ääneen. Pidän siitä, että kirja ei ole liian lälly. Olen käynyt esittelemässä lasten ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokaskirjoja muutamalle alakoulun luokalle Karstulassa. Tämän kirjan luin ääneen nelosluokkalaisille. Nelosten mielestä kirja sopii ainakin pienille lukijoille ääneen luettuna, mutta myös ihan aikuisille. Kuvat saivat kuulijat hymyilemään. Mielestäni tämä kirja sopisi hyvin lahjaksi myös aikuiselle ihmiselle. Sinä olet superrakas vastaa halausta ja hymyä.Sinä olet superrakas on luettu myös näissä blogeissa:
Sininen keskitie
Lue meille äitikulta
Kirjojen keskellä
Lastenkulttuurin vinkkari
Hannan kirjokansi

Sain teoksen luettavakseni Finlandia-lähettiläänä. Kiitos kirjasta!

Voit äänestää suosikkejasi Finlandia-ehdokkaista kaikissa kolmessa luokassa Kirjasäätiön sivuilla. Kilpailuun osallistumalla voit voittaa lahjakortin kirjakauppaan. Osallistumisaikaa on 26.11. asti.

Teos: Sinä olet superrakas
Tekijä: Ninka Reittu
Julkaisuvuosi: 2017
Kustantaja: Otava

Ei kommentteja: