tiistai 19. huhtikuuta 2016

Siri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin + arvonta

Kuva kustantajan sivuilta
Luin Siri Kolun uutuuskirjan Kesän jälkeen kaikki on toisin. Kirja kertoo täysi-ikäisyyden pian saavuttavasta Peetusta, jolla on oma rakas Aamu ja perhe, johon kuuluu isä, äiti ja veli Pyry. Suurin asia Peetun elämässä on jonkin aikaa sitten käynnistetty korjausprosessi. Prosessin aikana Peetun sukupuoli korjataan ja hänestä, Petrasta, tulee toisten silmissä se Peetu, joka hän jo kokee olevansa. Ote kirjasta:
Elämäni ensimmäisenä päivänä mä haluasin olla kukatahansa. 
Se kukatahansa, johon katse ei osu. Joka saa mennä metrossa, ratikassa, junassa, lentokoneessa niin, että se on joku vain.
Ei friikki. Ei erityistapaus. Ei sellainen, jota katsotaan hitaasti tai kaksi kertaa.
Mä menisin kahvilaan ja ottaisin ison kolan ja lukisin kaikki lehdet, mitä niillä on.
Kolun kirja on ohut, tarina on nopeasti luettu. Kolun kertoma tarina on kuitenkin kuin purjelentokone, jolla Peetu ja isä lentävät kesäisinä päivinä. Kesän jälkeen kaikki on toisin -pienoisromaanilla on paljon ilmaa siipiensä alla. Se, että lukijana pääsee keskelle Peetun elämää ja hänen läheistensä elämää, tarjoaa huimia näköaloja elämään, jota itse ei ole kokenut. Tarina vapauttaa ja vie mukanaan. Uskon, että osa lukijoista kokee Peetun tarinan hyvin lohduttavana ja voimia antavana. Itse koin Peetun tilanteen erityisesti vanhempien kokeman kautta ja helpotuin tarinan lukemisen aikana siitä, että kesän edetessä Peetu ja hänen tärkeät ihmisensä kykenivät kuulemaan toisiaan alun yksinpuheluita paremmin.

Toivottavasti moni nuori ja aikuinen löytää tämän kirjan. Kesän jälkeen kaikki on toisin on hyvin kerrottu tarina tärkeästä asiasta.

Kiitos kustantajalle arvostelukappaleesta.

Kirja on luettu myös seuraavissa blogeissa:
Luetaanko tämä?
Lukutoukan kulttuuriblogi
Kirjanurkkaus

Teos: Kesän jälkeen kaikki on toisin
Tekijä: Siri Kolu
Julkaisuvuosi: 2016
Kustantaja: Otava

ARVONTA

Koska kirja on niin hyvä ja merkityksellinen, arvon minulla olevan ja kerran luetun kirjan jollekin blogini lukijalle. Jos haluat osallistua arpajaisiin, kommentoi sähköpostin kera tätä postausta. Arvon kaikkien kommentilla sähköpostinsa jättäneiden kesken Kolun uutuuden 26.4. tiistaina kello 18.

6 kommenttia:

Niina T. kirjoitti...

Tätä kirjaa olenkin silmäillyt paljon blogeissa. Mielenkiintoinen aihe ja todellakin tärkeästä asiasta kyse, monelle lähipiirissänikin. Mukana siis arvonnassa. :)

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Kiitos Niina, olet arvonnassa mukana.

Hande kirjoitti...

Vaikuttaa hyvin kiinnostavalta, ja on tosiaankin kirjoitettu tärkeästä aiheesta. :) Olen mukana arvonnassa.

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Juuri pidin huisat arpajaiset. Kohta voittaja selviää.

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Arvonta suoritettu. Onnea Niinalle! Kirja on sinun.

Niina T. kirjoitti...

♥ Kiitos Mari! Ihana yllätys.