maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kesäluettavaa

Minun piti tehdä kesän alussa riippukeinupostaus, jossa olisin esitellyt hyvää kesäluettavaa. Kuvaksi kyseiseen postaukseen olin ajatellut kuvaa itsestäni riippukeinussa. No eipä tullut sitä blogikirjoitusta. Ainakin meillä Itä-Suomessa on satanut niin, että sopivampi olisi ollut soutuvenepostaus, jossa olisin ollut kääriytyneenä itikkaverkkoon.

Säistä huolimatta ystäväni uskaltautui luokseni kylään ja sai lainaksi kirjan, jonka aihepiiristä juttelimme vilkkaasti. Kun samainen ystävä joutui valitettavasti pariksi viikoksi toden teolla lepäämään, hän sai innokkeen kysellä minulta lisää luettavaa. Kerron hänelle suosittelemani kirjat teillekin. Ties vaikka joku olisi vailla luettavaa. Eikö heinäkuussa voi lukea vaikka kotisohvalla?

Ystäväni on nainen, joka ei innostu fantasiakirjallisuudesta. Hän tietää yhtä ja toista tosielämästä, jos sitä nyt on olemassa lainkaan, joten fiktiossakin on hyvä olla jotain todenkaltaista. Näitä luettavia minä hänelle suosittelin:

1) Guo: Pieni punainen sanakirja rakastavaisille

2) Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa

3) Kanto: Pyöveli

4) Simsion: Vaimotesti

5) Thompson: Habibi

6) Bechedel: Hautuukoti

Hautuukoti on luettuna, vaan ei aukikirjoitettuna blogissani. Viimeksi luin Bechedeliltä Äideistä parhain -sarjakuvaromaanin, joka on varsinaisen tuhtia tavaraa. Hautuukoti on kevyempi ja hauskempi, vaikkakaan ei mitenkään hento tai mitätön. (Linnea kertoo blogissaan Kujerruksia kirjasta kaiken olennaisen.)

+ Ja minkä kirjan ystäväni ennättikään jo lukea? Rauhalan: Taivaslaulun.

Itse olen parhaillaan aivan täysin Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät -romaanin lumoissa. Sitäkin uskallan jo suositella, vaikka olen kirjasta lukenut vasta 22% (kyllä tekniikka on hauskaa).