torstai 9. heinäkuuta 2015

Mamen Sánchez: On ilo juoda teetä kanssasi

Kirja, jossa innostutaan sekä teen juonnista että kirjoista, ei voi olla huono. Siispä Mamen Sánchezin On ilo juoda teetä kanssasi ei ole huono kirja. Itse asiassa nautin siitä aika lailla. Ote kirjasta:
"Atticus kuitenkin vakuuttui teen parantavasta voimasta, kehitti pikemminkin psykologisen kuin fyysisen riippuvuuden Earl Greyhin ja otti vedenkeittimensä kaikille matkoilleen aivan niin kuin jotkut naiset kuljettavat hiustenkuivaajaa mukanaan."
Mielestäni kirja on jo kanneltaan houkutteleva ja sama vetävyys jatkuu, kun kirjan avaa. Vaikka tarina on erityisesti englantilaisen Atticus Craftsmanin, alusta asti mukana on monia mielenkiintoisia henkilöitä. Atticus eli mister Crasman on kirjallisuuden kyllästämä rikas nuori mies, joka sukunsa yrityksen luottotyöntekijänä saa vaativan tehtävän. Tehtävä vie hänet Espanjaan yt-helvettiin. Madridissa häntä odottaa joukko naisia, jotka eivät haluaisi häntä paikalle lainkaan.
Kuva kustantajan sivuilta
Kirjallisuus on upotettu tarinaan alusta loppuun. J.R.R. Tolkien myhäilee haamuna ja Miller parantaa nuoren miehen seksuaalisia taitoja aina kateuteen asti. Kirja on sopivan viisas ja lempeän hauska. Atticus joutuu sellaiseen myllerrykseen matkallaan, ettei hän voi säilyä ennallaan.

On ilo juoda teetä kanssasi on rakkaustarina, mutta myös tarina muutoksesta ja elämäntapahtumista. Ote kirjasta:
"Hän ei halua tahrata vaatteitaan, --, mutta sinua hän haluaa järjettömästi. Näen sen hänen silmistään aina kun laskeudut rappusia ja kuljet ohi. Hän syttyy tuleen nähdessään sinut ja sammuu, kun sinä lähdet."
Kirjaan mahtuu paljon rakkautta ja vahvoja tunteita. Kirjat, teen juonti, rakkaus, usko korkeampiin voimiin. Kaikki ovat tarinassa, tässä aikuisten sadussa, sulassa sovussa. Kirjan mukaan "taivas on kuin ikuinen teehetki rakastetun kanssa". Voi ihanuus, todella toivon niin.

Teos: On ilo juoda teetä kanssasi
Tekijä: Mamen Sánchez
Kääntäjä: Satu Ekman
Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2015 (alkuperäinen julkaistu 2013)