sunnuntai 6. marraskuuta 2016

J.R.Ward: Viskin ruhtinaat ja lukuhaaste 6.11.2016

Tämähän on hauskaa! Lopetin eilen Luxuksen ja heti alkoi uusi kirja vetämään. Pientä todellisuuspakoa on havaittavissa, viimeisen vuorokauden valveillaolon tunnit olen lähinnä lukenut. Luettavana on J.R.Wardin uuden sarjan ensimmäinen kirja, Viskin ruhtinaat. Wardhan on minulle hyvinkin tuttu Mustan tikarin veljeskunnan -sarjasta. Tämä Wardin uutuus kertoo ökyrikkaasta suvusta, jonka vauraus tulee viskistä. Kansi lupaa kieroja hahmoja ja viittaa Dynastiaan. Viskin ruhtinaat olisi voitu julkaista suoraan pokkarina, sen verran kevyestä luettavasta on kyse. Nyt pitelen käsissäni kovakantista ja aika isoa kirjaa.
Kansikuva kustantajan sivuilta

Viskin ruhtinaissa miehet ovat komeita. Osa on kunnollisia, osa ilkimyksiä ja kaikki toimissaan ripeitä ja päättäväisiä. Naiset puolestaan ovat joko bimboja korjailtuja tai fiksuja luonnonkauniita. Kaikilla on rahaa ihan mahdottomasti. Olen rymynnyt Bradfordin perheen suvun synkkiä kohtaloita, parisuhdeongelmia ja lapsuuden traumoja nyt aika tehokkaasti koko päivän. En pidä viskistä, mutta se sopisi vallan mainioisti tähän lukuseuraksi.

Viskin ruhtinaat on kevyttä ja viihdyttävää, ei yhtä tehokasta kuin Mustan tikarin veljeskunnan rytinät, mutta vaivatonta. Himot ja halut ovat mukana tuttuun Wardin tyyliin. Ote kirjasta:
Miehen vartalo ei ollut muuttunut miksikään eron aikana. Kovat lihakset ja pitkät raajat olivat entisellään. Ja Lane suutelikin entiseen tapaansa, rajusti ja ahneesti vaikka oli herrasmieheksi kasvatettukin.
Vuorokaudessa on taittunut 309 sivua. Lukuvauhti tulee taittumaan tulevina arkipäivinä, kun päivät ja illat täyttyvät ihan muusta kuin lukemisesta.

Teos: Viskin ruhtinaat (The Bourbon Kings)
Tekijä: J.R.Ward
Suomentaja: Timo Utterström
Julkaisuvuosi: 2016 (alkuperäinen 2015)
Kustantaja: Aula & Co