tiistai 1. marraskuuta 2016

Lukuhaaste 1.11.2016

Viime vuonna ilahdutin itseäni lukuhaasteella marraskuussa. Hivenen työtä teetti se, että päivitin omaa lukemistani joka päivä blogiin. Ajattelin tehdä sen myös tänä vuonna.

Jos lukuhaaste on sinulle vieras, kannattaa lukea tekstini tasan vuosi sitten. Samasta tekstistä löydät myös henkilökohtaiset perusteluni lukuhaasteeseen mukaan lähtemiselle. Marraskuu ei ole muuttunut silmissäni mihinkään, mörkö mikä mörkö. Yritin ostaa kirjamessuilta muutaman tuohuksen auttamaan läpi marraskuun. Valamon luostarin esittelypisteessä tuohuksia myytiin isoissa nipuissa ja Lintulan luostarin vastaavassa pisteessä vielä reippaammissa nipuissa. Minulle kerrottiin, että kyllä ne tuohukset tulevat poltettua, joten ostin niitä sitten Valamon mitalla.

Marraskuun lukuhaaste pitää aloittaa uudesta kirjasta. Tänä vuonna uusi kirjani on Milja Kauniston Luxus. Olen lukenut Kauniston Olavi Maununpoika -trilogian (Synnintekijä, Kalmantanssi ja Piispansormus). Olin kuuntelemassa Kaunistoa Helsingin Kirjamessuilla ja ostin itselleni lahjaksi Kauniston uusimman. Vaihdoin muutaman sanan kirjailijan kanssa ja sain kirjaani omistuskirjoituksen.
Tuohukset tuoksuvat mehiläisvahalle

Tänä aamuna aloitin lukemisen. Koska luen joka ilta viime töikseni ennen nukkumaan menoa, teen blogimerkinnän ennen illan viimeistä lukemista. Siirrän sitten illan viimeiset lukemiset seuraavan päivän merkintään.

Tälle päivälle olen lukenut Luxusta 33 sivua. Tästä on hyvä aloittaa. Tuohus on sytytetty, kirja on hieno alun perusteella ja tänä vuonna uskon selväväni mörön kanssa joulukuulle.

Teos: Luxus
Tekijä: Milja Kaunisto
Julkaisuvuosi: 2016
Kustantaja: Gummerus

2 kommenttia:

Sirri kirjoitti...

Tähän tekisi kyllä mieli osallistua. Eilen ahminkin pitkästä aikaa kirjoja ihan kunnolla, ja päivittäinen rauhoittuminen kirjojen pariin voisi tehdä hyvää. Blogin päivittäminen vähän viimeaikaista säännöllisemmin voisi tehdä sekin hyvää.

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Kiitos kommentistasi, Sirri. Päivittäinen bloggaaminen on tuskallista, mutta haluan silti kokeilla sitä uudelleen. Intoa sinulle bloggailuun ja lukemiseen!