torstai 28. heinäkuuta 2016

Luettavaa etsimässä, lähikirjakauppa auttaa

Lähdin eilen käymään lähikirjakaupassani ja ostin sieltä pari alennuskirjaa (Simo Hiltusen Lampaan vaatteissa ja Miina Supisen Mantelimaan). Siellä hyllyjen välissä mieleeni tuli vielä yksi mielenkiintoinen kirja, josta olin lukenut muistaakseni Hesarista ihan äskettäin. Mitä olin painanut mieleeni kirjasta? Sen, että kirjailija on nainen, todennäköisesti suomalainen. Kirjailijaa en muistanut, en myöskään kirjan nimeä. Aiheena on muinainen aika Suomessa ja jonkun naisen selviäminen siinä ajassa ja niissä olosuhteissa. Kyseessä on uutuuskirja.

Ystävällisen kirjakauppiaan kanssa kävimme uutuuksia läpi. Väitin, että tunnistan kirjan, jos näen sen kannen. En nähnyt. Ilokseni monet kirjat, joita minulle tarjottiin, olivat jo minulle tuttuja ja luettuja. Minulta kysyttiin kustantajaa, en muistanut sitäkään. Yleensä muistan hyvin kirjailijan tai ainakin kirjan nimen. Joskus muistan jopa kustantajan. Mutta nyt ei. Ulkona oli hikinen kesäpäivä ja selasin tuulettimen vieressä kännykästä Hesarin kirja-arvioita. En löytänyt etsimääni.

Lähdin kotiin hivenen ärsyyntyneenä itseeni ja huonoon muistiini tässä asiassa. Lupasin soittaa kirjakauppaan, kunhan löydän kirjan nimen. Kun tulin kotiin, meni vielä tovi (noin tunti) ennen kuin löysin netistä etsimäni. Se ei ollut Hesarissa. Se ei ollut niissä blogeissa, joita yleensä luen. Olin selannut muita blogeja ja löytänyt Valkeameri-blogin, jossa kehuttiin Johanna Valkaman (minulle uusi tuttavuus) esikoiskirjaa Itämeren Auri. Kirjan kustantaja on Otava.

Soitin kirjakauppaan Katjalle ja kerroin kirjan nimen. Hän haki kirjan hyllystä ja varasi sen minulle. Tänään kävin ostamassa sen itselleni. Lähikirjakauppa, jossa on hyvä palvelu, on ilo lukevalle ihmiselle.
Tässä siis kansi, jonka olisin ehkä tunnistanut kirjakaupassa. Ehkä olisin, ehkä en.

4 kommenttia:

MarikaOksa kirjoitti...

Kiva, kun löysit kirjan! Noin on sattunut minullekin monta kertaa - siis että joku kirjan pyörii ihan huulilla, muttei kuitenkaan muista sitä. Miten ärsyttävää. Mutta todella suuri ilo päivään, kun sen kirjan sitten loppuviimeksi muistaa. :D Itämeren Auriin olen itsekin kiinnittänyt huomiota, pitänee laittaa kirjastovarauskeen.

Mai Laakso kirjoitti...

Itämeren Auria odottelen kovasti kirjastosta :) Historia sytyttää minut lukijana, ihana uusi historiakirjailija.

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Kiitos! Laita kirja varaukseen, minä luen Aurin seikkailuja nyt niin antaumuksella, että kaikki muut työt jäävät tekemättä.

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Mai, kiitos kommentistasi. Valkama on taitava kirjoittaja, ja olen aivan tarinan lumoissa.