lauantai 21. marraskuuta 2015

Ernest Cline: Ready Player One ja lukuhaaste 21.11.2015

Aloitin lukemaan Ernest Clinen Ready Player Onea. Koko perheeni on hengittänyt tätä kirjaa nyt jo ainakin vuoden. Näin poikani kommentoi aamulla kirjaa:


Olen viimeinen kirjan lukija perheessäni ja viimeksi tänä aamuna asiaa ihmeteltiin ihan ääneen. (X: Miten sinä voit suositella kirjaa, jota et ole lukenut? Y: Helposti. Jos te kaikki luette kirjaa yötä myöten, sen on oltava hyvä.) Toivoin toukokuussa löytäväni kirjan e-kirjana, mutta se ei ollut mahdollista. Kirjan etsintä jatkuu edelleen. Gummeruksella voitaisiin ratkaista ongelmani ottamalla uusi painos kirjasta. Ostaisin heti neljä kappaletta.

Ready Player One koukuttaa aivan alusta asti. Virtuaalitodellisuusverkko OASISin luonut miljardööri James Hallidayn kuolema käynnistää munastuksen, jossa etsitään Hallidayn kätkemää pääsiäismunaa pelistä. Päähenkilö, munastaja Wade Watts elää synkässä maailmassa. Tähän tapaan:
Totta puhuen tulevaisuus ei vaikuta kovinkaan valoisalta. Sinä synnyit aika onnettomana aikana historiaa. Ja näyttää siltä, että asiat menevät entisestään huonompaan päin. - -
Luultavasti pohdit, mitä sinulle itsellesi tapahtuu. Helppo kysymys. Sinulle käy samoin kuin kaikille muillekin koskaan eläneille ihmisille. Sinä kuolet. Me kaikki kuolemme. Sellaista se nyt vain on.
Mitä tapahtuu, kun sinä kuolet? No, emme me ihan varmoja ole. Mitä vaikuttaisi siltä, ettei tapahdu yhtään mitään.

Teos: Ready Player One
Tekijä: Ernest Cline
Kääntäjä: J. Pekka Mäkelä
Julkaisuvuosi: 2012 (alkuperäinen 2011)
Kustantaja: Gummerus

Tänään luettu 59 sivua.

Ei kommentteja: