torstai 26. marraskuuta 2015

Finlandia-palkinnot ja lukuhaaste 26.11.2015

Tämä on ollut hieno päivä. Omat suosikkini Finlandia-palkinnon voittajiksi olivat Laura Lindstedtin Oneiron ja Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä. Nadja Sumasen Ramboakin kannatin lämpimästi. Finlandia-palkinnon voitti Lindstedt ja Finlandia Junior -palkinnon Sumanen. Onnea Laura Lindstedt ja Nadja Sumanen! Olette palkintonne ansainneet. Tieto-Finlandian ehdokkaista en ennättänyt lukea yhtäkään. Palkinnon voitti Tammisen Kansankodin pimeämpi puoli.

Oneironista kirjoitin nyt marraskuussa kolmeen otteeseen. Pohdin omaa lukukokemustani lukemisen aluksi, keskitietämillä ja kirjan lukeneena. Oneiron vei sydämeni.

Rambosta kirjoitin marraskuussa kaksi kertaa. Rambo oli ihana alusta alkaen. Lopussa arvostin Rambon konstailemattomuutta.

Eilen luin Kati Kovácsin Deltan kaksoset, joka on takakannen mukaan "aikuisten fantasiasatu". Sarjakuvateos alkaa kaksostyttöjen syntymällä. Piparkakkuäiti synnyttää Hulvan ja Sylfan, jotka seikkailevat aika kapinallisella mielellä pitkin mystistä metsää. Voi tytön elämän kiemuroita!

Tänään aloitin Emmi Itärannan uutuuden. Kudottujien kujien kaupunki on odottanut jo jonkin aikaa luetuksi tulemistaan pöydälläni. Odotukseni ovat korkealla.

Tänään luettu 79 sivua.

Ei kommentteja: