sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Lukuhaaste 1.11.2015

Karo Hämäläinen käynnisti viime marraskuussa kuukauden mittaisen lukuhaasteen. Onneksi tänäkin vuonna on mahdollista ottaa osaa lukuhaasteeseen, joka alkaa tänään. Hämäläinen kannustaa lukemaan marraskuussa joka päivä kaunokirjallisuutta kolmekymmentä sivua päivässä. Lukuhaaste elää sosiaalisessa mediassa, mutta halutessaan lukuhaasteesta voi pitää ääntä vaikka työpaikan aamukahvipöydässä ja vertailla lukukokemuksiaan. (Kirjamessuilla 2015 haastateltiin Karo Hämäläistä mm. lukuhaasteesta, tässä linkki siihen.)

Luen joka päivä. Rakastan lukemista. Marraskuu on minulle mörkökuukausi, joka kaipaa somistusta ja valaistusta. Osa nauttii hämäränhyssystä ja kynttilänvalosta, mutta se ei ole minulle riittävä tapa sukeltaa läpi pahimman pimeyden. Kuitenkin lukeminen yhdistettynä kirkasvalolamppuun on toivottavasti riittävän vaikuttava tapa sieventää tuo vuoteni synkkä sopukka.

Aion pitää täällä blogissa lukupäiväkirjaa marraskuun 2015. Katsotaan, minkä verran ennätän itseäni ilahduttaa ja lohduttaa kirjoilla. Herättyäni tänään tartuin heti kirjaan. Yleisimmät lukuaikani ovat illat ennen nukkumaanmenoa ja viikonloppuisin myös aamut. Juuri nyt olen lukemassa Caitlin Moranin Naisena olemisen taitoa. Tänä aamuna lukeminen on vienyt minut synnytyssaliin ja keskelle äidin syliä ja rakkautta. Päivitän tämän bloggauksen illalla juuri ennen nukkumaanmenoa saadakseni mukaan päivän sivumäärän.

Päivitys: 1.11. Sivuja luettu 105. Moran luettu loppuun ja aloitettu Maria Carolen Tulen tyttäriä.