lauantai 7. marraskuuta 2015

Maria Carole: Tulen tyttäriä ja lukuhaaste 7.11.2015

Mutta ei kyse ollut mistään verisiteestä. Ne vain olivat... kuten lintu ja siivet. Toista ei ollut ilman toista.
Maria Carolen Tulen tyttäriä on naisten tarina. Fantasiamaailmaan sijoittuva tarina kertoo ihmisistä, knameroista ja altameiroista. Peloton sotilas Naarni vei huomioni aluksi, mutta itse asiassa sekä Livia että Emma ovat henkilöinä hyvin mielenkiintoisia ja kehittyvät tarinan aikana. Tarinan alussa Livia on nuori nainen, joka lähtee pois omiensa luota. Emma on joutunut elämään oman onnensa nojassa turvatakseen rakkaimpansa turvallisuuden ja hyvinvoinnin.
Tuli on merkittävä elementti kirjassa. Kuva Pixabay.

Tarinassa on paljon halua ja rakkautta, mutta vielä enemmän oman itsensä etsimistä ja rajanvetoa toisiin. Jokainen merkittävä henkilö kirjassa joutuu miettimään omalla kohdallaan itseään ja suhteitaan toisiin.

Tulen tyttäriä on viihdyttävä ja nautinnollinen luettava. Pidin tarinan särmikkäistä naisista, joille tuoksut merkitsivät paljon ja jotka valitsevat omat reittinsä. Ote kirjasta:
Hän hengitti hiljaa miehen tuoksua. Lähes kolmen päivän matkustamisen jälkeen se oli jo melko vahva, mutta kuitenkin yllättävän miellyttävä. Se sai Liviassa hereille jotain niin alkukantaista, ettei hän edes ollut varma sen olemassaolosta. Samalla tuoksu oli parantajan tuoksu, sai hänet levollisemmaksi.

Teos: Tulen tyttäriä
Tekijä: Maria Carole
Julkaisuvuosi: 2014
Kustantaja: Osuuskumma

Tänään luin 200 sivua. Varhainen herääminen vei lukemista vauhdilla eteenpäin. Muu elämä täyttikin sitten itse päivän ja kirjan pariin ennätin vasta muiden mentyä sänkyyn lukemaan omia kirjojaan.

Ei kommentteja: